Allt ljus på Sveriges Executive Assistants

Nomineringen till Executive Assistant Awards 2024 är öppen! Sista datum för nominering är 15 februari 2024. Utmärkelserna kommer att delas ut under konferensen Vidgade vyer under våren.

Executive Assistant of the Year 2023

_34A2894

Vi gratulerar Jessica Rohlin, assistent till kommundirektören Camilla Broo i Huddinge kommun, som blev Executive Assistant of the Year 2023!

Motiveringen lyder:

"Jessica är snabbfotad och resultatinriktad, hon tar initiativ med utgångspunkt i förståelse för vad hennes chef behöver och levererar alltid med kvalitet. Hon tar sig smidigt fram i den politiska miljön och ser till att alla levererar och blir nöjda utan att känna sig trampade på tårna.

Jessica är operativ och handlingskraftig, i allt från att planera chefsdagar till att ha tentaklerna ut mot organisationen. Hon lever förändring, hittar hela tiden fram till nya enklare och mer effektiva lösningar bland annat vad gäller IT och digitalisering.

Jessica är en superstjärna som förenklar sin chefs vardag, hon får hjulen att snurra, i takt, och verksamheten att fungera."

 

Jessica vann utmärkelsen i tuff konkurrens med Susanne Dalström på Kry och Dan Krečković på Volvo Group.

Upcoming Executive Assistant of the Year 2023

Vinnare Liza Nordkvist

Vi gratulerar Liza Nordkvist - Executive Assistant till Johanna Kreft EVP General Counsel på Alleima AB, som blev Upcoming Executive Assistant of the Year 2023.

Motiveringen lyder:

"Liza imponerade från första början då hon startade genom sin professionella inställning, strukturerade arbete och alltid med koll på läget. Hon ger ett erfaret intryck trots sin relativt korta tid som EA, har ett stort driv och är behjälplig i alla sammanhang. Liza har en positiv inställning, är väldigt lösningsorienterad och besitter hög initiativförmåga. Liza själv tycker att ”det finns inget bättre jobb” och uppskattar att hennes chef ger henne möjlighet och utrymme till att bli ännu bättre. ”Vi vill båda att vårt team ska bli så bra som möjligt”.

Hon är verkligen en blivande stjärna.

Liza vann utmärkelsen i tuff konkurrens med Lisa Wallje på Doktor.se.

 

Tidigare vinnare av Executive Assistant of the Year

MonicaOhlson

Monica Ohlson -Executive Assistant of the Year 2022!

Assistent till Thorbjörn Larsson på Barncancerfonden.

Stort grattis, Monica!

Motiveringen lyder:

"Monica har en fantastisk simultanförmåga och arbetskapacitet. Inget är svårt för henne. Hon är snabbfotad, lyhörd, framåtseende och nytänkande och dessutom skapar hon ett tryggt arbetsklimat. Monica ligger alltid steget före, är prestigelös, vågar korrigera och ge feedback och tar sig an och styr upp alla övergripande projekt. Hon är mycket IT-kunnig, pedagogisk och stöttar kollegor med IT-frågor. Monica är smörjmedlet i organisationen, en förebild för både chefer och medarbetare och stolt över sitt yrke."

De två andra finalisterna var Anneli Carlsson, KONE och Pernilla Haufman, Bonniers News.

Tidigare vinnare av Upcoming Assistant of the Year

Malin Unnebo_Profilbild

Malin Unnebo - Upcoming Executive Assistant of the Year 2022

Assistent till Jens Wetterfors VD Din Bil

Motiveringen lyder:

"Malin har en spännande bakgrund från HR och är relativt ny i rollen som Executive Assistant men har redan utvecklats in i rollen på ett fantastiskt sätt. Hon är skicklig på att kommunicera, både mot ledningen och till övriga kollegor, och har alltid en bra överblick. Malin är mångsidig och väldigt proaktiv, hon verkar alltid med utveckling i fokus. Hennes nyfikenhet och hennes mod gör att hon inte är rädd för att synas utan hon vågar ta plats då det behövs. Malin är alltid intresserad av att lära sig nya saker och har en lovande framtid framför sig och med en Executive Assistant som Malin går det alltid framåt."

Vinnare av Executive Assistant Awards 2023 blev Jessica Rohlin från Huddinge kommun.

Jessica vann priset i hård konkurrens med Susanne Dahlström från Kry och Dan Kreckovic från Volvo.

 

Upcoming Executive Assistant of the Year blev Liza Nordkvist från Alleima.

Vi säger GRATTIS!

Prisceremonin ägde rum
 den 15 juni 2023 på konferensen Vidgade vyer på Berns Salonger i Stockholm.

NOMINERA EN KOLLEGA

Följ oss på Instagram

gemet_ny_18

EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Den som tilldelas priset är yrkesverksam som assistent på ledningsnivå och har konsekvent visat att hon/han uppfyller följande kriterier; är kreativ, en skicklig problemlösare och en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod och integritet och håller lojaliteten högt. Samt är en god ambassadör för sin yrkesroll. 

Guldgemet ser vi som en symbol för assistentrollen. Gemet som förenar och skapar ordning, men också en anspelning på det engelska "gem" som betyder ädelsten.

UPCOMING EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Strawberrys  specialpris "Upcoming Executive Assistant of the Year" delas ut till en person som är i inledningen av sin karriär som assistent på ledningsnivå. 

Juryexecutive

Jury:

Maria Cirillo, juryns ordförande, Executive Assistant på Skogsindustrierna samt tidigare ordförande i IMA Sweden.
Stefan Haglund, VD, Företagsuniversitetet AB
Marlene Berglund, utvecklingschef, Företagsuniversitetet AB.
Sofie Koark, Vice Chairman IMA och Executive Assistant, Budbee
Kajsa Tamsen, vice VD, Inhouse AB
Håkan Holstein, Sales Development, Strawberry

 

NOMINERA TILL EXECUTIVE ASSISTANT AWARDS

Här kan du nominera en medarbetare eller kollega som arbetar som assistent på ledningsnivå som du tycker är en stjärna!

Se kriterierna ovan, Executive Assistant of the Year. OBS! Du kan inte nominera någon som sitter i IMA:s styrelse eller arbetar på Företagsuniversitetet.

Så här går juryarbetet till:

1/ När nomineringstiden har gått ut samlas juryn för att gå igenom alla nomineringar och se om dessa uppfyller kriterierna till utmärkelsen.

2/ Juryn tar ut tre slutkandidater.

3/ Slutkandidaternas chefer intervjuas

4/ Kandidaterna själva intervjuas online, samma frågor till alla

5/ En vinnare utses

Viktigt att veta! Det handlar inte om när nomineringen kommit in eller hur många nomineringar en kandidat har fått.

Arrangörer och partners

Arrangörer

Partners