Allt ljus på Sveriges Executive Assistants

Sista dag för nominering är 15 februari 2023. Vinnarna utses i samband med konferensen Vidgade vyer under våren 2023.

Executive Assistants Award 2023 - Finalist nummer 1

Susanne_1080-3

Susanne Dalström - Executive Assistant till Johannes Schilt, CEO på Kry

Motiveringen lyder:

"Susanne är en fantastisk problemlösare som även är skicklig på time management, att driva viktiga frågor framåt samt att strukturera och genomföra projekt. Hon ser till att möten genomförs på ett effektivt och strukturerat sätt. Hon är också en exemplarisk kommunikatör, både skriftligt och muntligt.

Susanne är oerhört kompetent och konstruktiv. Hon representerar sin chef både internt, mot styrelse och investerare. Hon är en fullvärdig medlem i ledningsgruppen och delaktig i alla forum för hela bolaget. Susanne är också en naturlig och pedagogisk ledare och mentor för andra mer juniora assistenter i Storbritannien.

Susanne har integritet, hon har inflytande, hon är kommunikativ och intelligent."

 

Executive Assistants Awards 2023 - Finalist nummer 2

Dan.Kreckovic 1

Dan Krečković - Executive Assistant till Daniele Capasso, Senior Vice President and Head of strategy, communication and digital transformation på Volvo Group.

Motiveringen lyder:

"Dan visar exceptionell skicklighet i det man kan definiera som kärnan i Executive Assistant-rollen. Han är lyhörd, detaljorienterad och proaktiv. Han kompletterar sin chef i många situationer, till exempel genom att se till att samarbete och kommunikation fungerar smidigt och underlättar för chefen att göra sitt jobb, både som chef och ledare.

Dan har en smittsam energi och en fantastisk social förmåga och lyckas skapa en öppen och positiv stämning och interaktivitet för bättre samarbete och team building i möten och på konferenser. Han är kreativ och kan anpassa sig efter miljö och de människor och situationer han befinner sig i. Han är även varm och mänsklig, bryr sig om och tar ansvar för sina kollegors välbefinnande."

 

Executive Assistant Awards 2023 - finalist nummer 3

Jessica_1080

Jessica Rohlin, assistent till kommundirektören Camilla Broo i Huddinge kommun.

Motiveringen lyder:

"Jessica är snabbfotad och resultatinriktad, hon tar initiativ med utgångspunkt i förståelse för vad hennes chef behöver och levererar alltid med kvalitet. Hon tar sig smidigt fram i den politiska miljön och ser till att alla levererar och blir nöjda utan att känna sig trampade på tårna.

Jessica är operativ och handlingskraftig, i allt från att planera chefsdagar till att ha tentaklerna ut mot organisationen. Hon lever förändring, hittar hela tiden fram till nya enklare och mer effektiva lösningar bland annat vad gäller IT och digitalisering.

Jessica är en superstjärna som förenklar sin chefs vardag, hon får hjulen att snurra, i takt, och verksamheten att fungera."

 

Upcoming Executive Assistant 2023 - finalist nummer 1

LIza.Nordkvist400

Liza Nordkvist - Executive Assistant till Johanna Kreft EVP General Counsel på Alleima AB.

Motiveringen lyder:

"Liza imponerade från första början då hon startade genom sin professionella inställning, strukturerade arbete och alltid med koll på läget. Hon ger ett erfaret intryck trots sin relativt korta tid som EA, har ett stort driv och är behjälplig i alla sammanhang. Liza har en positiv inställning, är väldigt lösningsorienterad och besitter hög initiativförmåga. Liza själv tycker att ”det finns inget bättre jobb” och uppskattar att hennes chef ger henne möjlighet och utrymme till att bli ännu bättre. ”Vi vill båda att vårt team ska bli så bra som möjligt”.

Hon är verkligen en blivande stjärna.

 

Upcoming Executive Assistant 2023 - Finalist 2

Lisa Wallje Headshot 400

Lisa Wallje - Executive Assistant på Doktor.se

Lisa har hög social kompetens med förmågan att alltid göra det där ”lilla extra” i alla sammanhang.

Hon väl insatt i VD:s vardag och behov, och har inga problem att klara av ”många bollar i luften”.

Lisa är strukturerad, lyhörd och har koll på detaljer och är verkligen en utmärkt kontaktkoordinator.

Genom en fantastiskt bra personkemi med sin chef känner hon oftast att de är ett oslagbart team tillsammans och att hon utvecklas hela tiden. Lisa ser stora möjligheter att påverka den egna och även rollens utveckling. Hon är verkligen en blivande stjärna.

Tidigare vinnare av Executive Assistant of the Year

MonicaOhlson

Monica Ohlson -Executive Assistant of the Year 2022!

Assistent till Thorbjörn Larsson på Barncancerfonden.

Stort grattis, Monica!

Motiveringen lyder:

"Monica har en fantastisk simultanförmåga och arbetskapacitet. Inget är svårt för henExitne. Hon är snabbfotad, lyhörd, framåtseende och nytänkande och dessutom skapar hon ett tryggt arbetsklimat. Monica ligger alltid steget före, är prestigelös, vågar korrigera och ge feedback och tar sig an och styr upp alla övergripande projekt. Hon är mycket IT-kunnig, pedagogisk och stöttar kollegor med IT-frågor. Monica är smörjmedlet i organisationen, en förebild för både chefer och medarbetare och stolt över sitt yrke."

De två andra finalisterna var Anneli Carlsson, KONE och Pernilla Haufman, Bonniers News.

Tidigare vinnare av Upcoming Assistant of the Year

Malin Unnebo_Profilbild

Malin Unnebo - Upcoming Executive Assistant of the Year 2022

Assistent till Jens Wetterfors VD Din Bil

Motiveringen lyder:

"Malin har en spännande bakgrund från HR och är relativt ny i rollen som Executive Assistant men har redan utvecklats in i rollen på ett fantastiskt sätt. Hon är skicklig på att kommunicera, både mot ledningen och till övriga kollegor, och har alltid en bra överblick. Malin är mångsidig och väldigt proaktiv, hon verkar alltid med utveckling i fokus. Hennes nyfikenhet och hennes mod gör att hon inte är rädd för att synas utan hon vågar ta plats då det behövs. Malin är alltid intresserad av att lära sig nya saker och har en lovande framtid framför sig och med en Executive Assistant som Malin går det alltid framåt."

Vinnare av Executive Assistant Awards 2022 blev Monica Ohlson från Barncancerfonden.

Monica vann priset i hård konkurrens med Anneli Carlsson, KONE och

Pernilla Haufman, Bonnier News.

Upcoming Executive Assistant of the Year blev Malin Unnebo på Din Bil

Vi säger GRATTIS!

Prisceremonin ägde rum
 den 14 juni 2022 på konferensen Vidgade vyer på Berns Salonger i Stockholm.

NOMINERA EN KOLLEGA

Följ oss på Instagram

gemet_ny_18

EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Den som tilldelas priset är yrkesverksam som assistent på ledningsnivå och har konsekvent visat att hon/han uppfyller följande kriterier; är kreativ, en skicklig problemlösare och en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod och integritet och håller lojaliteten högt. Samt är en god ambassadör för sin yrkesroll. 

Guldgemet ser vi som en symbol för assistentrollen. Gemet som förenar och skapar ordning, men också en anspelning på det engelska "gem" som betyder ädelsten.

UPCOMING EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Strawberrys  specialpris "Upcoming Executive Assistant of the Year" delas ut till en person som är i inledningen av sin karriär som assistent på ledningsnivå. 

Juryexecutive

Jury:

Maria Cirillo, juryns ordförande, Executive Assistant på Skogsindustrierna samt tidigare ordförande i IMA Sweden.
Stefan Haglund, VD, Företagsuniversitetet AB
Marlene Berglund, utvecklingschef, Företagsuniversitetet AB.
Sofie Koark, Vice Chairman IMA och Executive Assistant, Budbee
Kajsa Tamsen, vice VD, Inhouse AB
Håkan Holstein, Sales Development, Strawberry

 

NOMINERA TILL EXECUTIVE ASSISTANT AWARDS

Nomineringen för Executive Assistant Awards 2023 har stängt och juryns arbete pågår. Vinnarna utses i samband med konferensen Vidgade vyer på kvällen den 15 juni.

Här kan du nominera en medarbetare eller kollega som arbetar som assistent på ledningsnivå som du tycker är en stjärna!

Se kriterierna ovan, Executive Assistant of the Year. OBS! Du kan inte nominera någon som sitter i IMA:s styrelse eller arbetar på Företagsuniversitetet.

Så här går juryarbetet till:

1/ När nomineringstiden har gått ut samlas juryn för att gå igenom alla nomineringar och se om dessa uppfyller kriterierna till utmärkelsen.

2/ Juryn tar ut tre slutkandidater.

3/ Slutkandidaternas chefer intervjuas

4/ Kandidaterna själva intervjuas online, samma frågor till alla

5/ En vinnare utses

Viktigt att veta! Det handlar inte om när nomineringen kommit in eller hur många nomineringar en kandidat har fått.

Arrangörer och partners

Arrangörer

Partners