Allt ljus på Sveriges Executive Assistants

2021 års utmärkelse delas ut i samband med konferensen Vidgade vyer den 22 april 2021

Executive Assistant Awards 2019 Boka Biljetter

Vinnare av Executive Assistant Awards 2020 blev Marie Åkesson, Systembolaget!

Marie vann priset i hård konkurrens med Yassin Koleilat, ABB Robotics och Emma Kjellgren, BillerudKorsnäs AB

_34A2938

Upcoming Executive Assistant of the Year blev Tove Hellberg, Volvo Construction Equipment AB

Vi säger GRATTIS!

Prisceremonin ägde rum den 18 februari i Berns stora festsal, som en del av konferensen Vidgade vyer.

NOMINERA EN KOLLEGA

Följ oss på Instagram

cover_-exas-1400x1400-1-2

Lyssna på Executive Assistant-podden

I Executive Assistant-podden möter vi världens bästa kollegor i samtal om världens bästa jobb. Podden produceras av Företagsuniversitetet tillsammans med nätverket IMA - International Management Assistants, rekryteringsföretaget InHouse, röst- och ljudproducenterna Online Voices samt Nordic Choice Hotels

gemet_ny_18

EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Den som tilldelas priset är yrkesverksam som assistent på ledningsnivå och har konsekvent visat att hon/han uppfyller följande kriterier; är kreativ, en skicklig problemlösare och en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod och integritet och håller lojaliteten högt. Samt är en god ambassadör för sin yrkesroll.

Guldgemet ser vi som en symbol för assistentrollen. Gemet som förenar och skapar ordning, men också en anspelning på det engelska "gem" som betyder ädelsten.

Vinnare av Executive Assistant of the Year 2020

_34A2988

Marie Åkesson, Systembolaget

Juryns  motivering:

”Marie är en naturlig ledare i ett bolag i stark förändring; hon tänker utanför ramarna och vill ständigt utveckla och förstå affären med fokus på lösning. Hon driver många projekt och frågor självständigt, blir ofta inbjuden att arbeta i olika styrgrupper för att driva fram bra lösningar och hitta nya arbetssätt.

Marie är en duktig kommunikatör och har ett stort hjärta för ledningen och företaget. Hon är aktiv i den statliga bolagsaffären, i näringslivsnätverk för assistenter och företräder yrkesgruppen på olika arenor. Hon är mentor för företagets yngre assistenter.”

Övriga nominerade var Yassin Koleilat, ABB Robotics AB och Emma Kjellgren, BillerudKorsnäs AB

UPCOMING EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Nordic Choice Hotels specialpris "Upcoming Executive Assistant of the Year" delas ut till en person som är i inledningen av sin karriär som assistent på ledningsnivå.

Vinnare av UPCOMING EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR 2020

_34A2524

Tove Hellberg, Volvo Construction Equipment AB

Motiveringen löd:

Tove är en sprudlande person med en fantastisk energi och som ”sticker ut” för att hon har det där extra. Hennes vilja att leverera och att utvecklas är en stor tillgång och inspiration. Tove är proaktiv, idérik och lösningsorienterad och har en unik förmåga att ”ligga steget före”.

Tove tar sig an utveckling och förändring på ett positivt sätt. Hon driver på, tar ansvar, tappar aldrig farten utan är en vägvisare. Hon är modern och uppdaterad i sin roll och inte bara assisterar utan bidrar verkligen aktivt till att hennes chefer och företagets verksamhet utvecklas.

Tove boostar verkligen rollen och är ett strålande föredöme och exempel som ”the next generation Executive Assistant”.

Juryexecutive

Jury:

Else-Britt Lundgren, juryns ordförande, Executive Chairman, 2013-2019, IMA – International Management Assistants och Senior Administrator, BioArctic AB
Stefan Haglund, VD, Företagsuniversitetet AB
Marlene Berglund, utvecklingschef, Företagsuniversitetet AB.
Sofie Koark, Training Officer, IMA Sweden och Group Executive Assistant, Academic Work
Kajsa Tamsen, vice VD, Inhouse AB
Håkan Holstein, Sales Manager,
Nordic Choice Hotels

NOMINERA TILL EXECUTIVE ASSISTANT AWARDS

Sista dag för nominering 26 februari 2021

Här kan du nominera en medarbetare eller kollega som arbetar som assistent på ledningsnivå som du tycker är en stjärna!

Se kriterierna ovan, under Årets Executive Assistant. OBS! Du kan inte nominera någon som sitter i IMA:s styrelse eller arbetar på Företagsuniversitetet.

Arrangörer