Allt ljus på Sveriges Executive Assistants

Sista dag för nominering är 14 april 2022. Vinnarna utses i samband med konferensen Vidgade vyer 14-15 juni.

Executive Assistant Awards 2019 Boka Biljetter

Executive Assistant Awards 2021 - VINNARE

EVA JALEX 3

Vi gratulerar Eva Jalex, vinnare av Executive Assistant Awards 2021!

CGI, assistent till John Karnblad

”Eva skapar fantastiska förutsättningar för att ledningsarbetet ska fungera. Genom sitt sätt att förebygga, förutse och förbättra driver hon sin chef och sig själv framåt som ett team. Att ventilera och diskutera olika delar av verksamheten med Eva ger nya perspektiv och insikter. Eva ligger ofta steget före, är proaktiv och vågar driva egna synpunkter. Hon har en aktiv roll i affärsplaneringsarbetet och gör allt från att driva workshops till att styra upp arbetet. Evas akademiska bakgrund och breda erfarenhet gör att hon kan hantera både interna och externa relationer och representera företaget på ett föredömligt sätt.

Eva skapar genom sin kompetens och sitt sätt att vara trygghet och genom sin humor arbetsglädje till de hon arbetar tillsammans med.”

Upcoming Executive Assistant - VINNARE 2021

katarina Nyström

Grattis Katarina Nyström, Klarna - Upcoming Executive Assistant 2021!

Assistent till CEO Sebastian Siemiatkowski

"Efter sex månader som receptionist gick Katarina in som Executive Assistant till CEO på Klarna. Hon har varit en nyckelperson i företagets expansioner globalt och fungerar som chefens förlängda arm ut i organisationen. Hon ser alltid en lösning till varje problem, vad gäller allt från exekutiv rekrytering till chefens förflyttningar. Om det så betyder att det måste ske på okonventionella sätt så ser hon till att det fungerar. Katarina är mycket lojal mot sin chef och företaget och fokuserar på affärsvärde i allt hon gör. Katarina har startat ett assistentnätverk på Klarna och är medansvarig för rekrytering och onboarding av nya assistenter."


 

Vinnare av Executive Assistant Awards 2021 blev Eva Jalex från CGI!

Eva vann priset i hård konkurrens med Agnetha Ekman, ATG och

Mikaela Lillesköld, Xylem Water Solutions.

Upcoming Executive Assistant of the Year blev Katarina Nyström vid Klarna.

Vi säger GRATTIS!

Prisceremonin ägde rum
online den 21 april 2021

NOMINERA EN KOLLEGA

Följ oss på Instagram

cover_-exas-1400x1400-1-2

gemet_ny_18

EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Den som tilldelas priset är yrkesverksam som assistent på ledningsnivå och har konsekvent visat att hon/han uppfyller följande kriterier; är kreativ, en skicklig problemlösare och en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod och integritet och håller lojaliteten högt. Samt är en god ambassadör för sin yrkesroll. 

Guldgemet ser vi som en symbol för assistentrollen. Gemet som förenar och skapar ordning, men också en anspelning på det engelska "gem" som betyder ädelsten.

Vinnare av Executive Assistant of the Year 2020

_34A2988

Marie Åkesson, Systembolaget

Juryns  motivering: 

”Marie är en naturlig ledare i ett bolag i stark förändring; hon tänker utanför ramarna och vill ständigt utveckla och förstå affären med fokus på lösning. Hon driver många projekt och frågor självständigt, blir ofta inbjuden att arbeta i olika styrgrupper för att driva fram bra lösningar och hitta nya arbetssätt.

 Marie är en duktig kommunikatör och har ett stort hjärta för ledningen och företaget. Hon är aktiv i den statliga bolagsaffären, i näringslivsnätverk för assistenter och företräder yrkesgruppen på olika arenor. Hon är mentor för företagets yngre assistenter.”

 

Övriga nominerade var Yassin Koleilat, ABB Robotics AB och Emma Kjellgren, BillerudKorsnäs AB

UPCOMING EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Nordic Choice Hotels specialpris "Upcoming Executive Assistant of the Year" delas ut till en person som är i inledningen av sin karriär som assistent på ledningsnivå. 

Vinnare av UPCOMING EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR 2020

_34A2524

Tove Hellberg, Volvo Construction Equipment AB

Motiveringen löd:

Tove är en sprudlande person med en fantastisk energi och som ”sticker ut” för att hon har det där extra. Hennes vilja att leverera och att utvecklas är en stor tillgång och inspiration. Tove är proaktiv, idérik och lösningsorienterad och har en unik förmåga att ”ligga steget före”.

Tove tar sig an utveckling och förändring på ett positivt sätt. Hon driver på, tar ansvar, tappar aldrig farten utan är en vägvisare. Hon är modern och uppdaterad i sin roll och inte bara assisterar utan bidrar verkligen aktivt till att hennes chefer och företagets verksamhet utvecklas.

Tove boostar verkligen rollen och är ett strålande föredöme och exempel som ”the next generation Executive Assistant”.

 

Juryexecutive

Jury:

Else-Britt Lundgren, juryns ordförande, Executive Chairman, 2013-2019, IMA – International Management Assistants och Senior Administrator, BioArctic AB
Stefan Haglund, VD, Företagsuniversitetet AB
Marlene Berglund, utvecklingschef, Företagsuniversitetet AB.
Sofie Koark, Vice Chairman IMA och Executive Assistant, Budbee
Kajsa Tamsen, vice VD, Inhouse AB
Håkan Holstein, Sales Manager,
Nordic Choice Hotels

 

NOMINERA TILL EXECUTIVE ASSISTANT AWARDS

Sista dag för nominering är 14 april 2022. Vinnarna utses i samband med konferensen Vidgade vyer 14-15 juni 2022.

Här kan du nominera en medarbetare eller kollega som arbetar som assistent på ledningsnivå som du tycker är en stjärna!

Se kriterierna ovan, Executive Assistant of the Year. OBS! Du kan inte nominera någon som sitter i IMA:s styrelse eller arbetar på Företagsuniversitetet.

Så här går juryarbetet till:

1/ När nomineringstiden har gått ut samlas juryn för att gå igenom alla nomineringar och se om dessa uppfyller kriterierna till utmärkelsen.

2/ Juryn tar ut tre slutkandidater.

3/ Slutkandidaternas chefer intervjuas

4/ Kandidaterna själva intervjuas online, samma frågor till alla

5/ En vinnare utses

Viktigt att veta! Det handlar inte om när nomineringen kommit in eller hur många nomineringar en kandidat har fått.

Partners

Partners

Arrangörer