Allt ljus på Sveriges Executive Assistants

Nomineringen till Executive Assistant Awards 2024 är öppen! Sista datum för nominering är 15 februari 2024. Utmärkelserna kommer att delas ut under konferensen Vidgade vyer på kvällen den 14 maj.

Executive Assistant of the Year 2024

Executive Assistant of the Year 2024!

Katarina_Parneby

Vinnare blev:

Katarina Parneby, ledningssamordnare på Statskontoret

Motivering:

"Katarina har en fantastisk förmåga att ha örat mot rälsen och fångar både verksamhetens och ledningens behov och ser till att det sprids på bästa sätt i organisationen. Hon har ett exceptionellt know-how om verksamheten. Katarina är ett föredöme för sin yrkeskår och värnar alltid administratörens viktiga roll och funktion även i sin roll som ledare för GD-assistentföreningen. Hon är öppen för nya idéer och alltid villig att lära nytt. Att hon har opererat in ett chip i handen för att kunna öppna dörren är bara ett av flera nytänkande inslag i hennes arbetsvardag."

 

Katarina fick utmärkelsen i stark konkurrens av två andra assistentstjärnor:

Annika_Jennesjoo

Annika Jennesjö, Executive Assistant på Karolinska Universitetssjukhuset

Motivering:

"Annika har utvecklat sin roll som Executive Assistant och verksamheten genom att tänka nytt och annorlunda. Hon är effektiv, handlingskraftig och mycket kompetent, hon tar för sig och ligger alltid steget före. Hon har en förmåga att underlätta och förenkla de mest komplexa arbetsuppgifterna. Annika är inte bara en administrativ stöttepelare utan också en strategisk partner som genom sitt driv, sin kunskap och professionalism driver vår riktning framåt."

Marika_Svensson

Marika Svensson, Executive Assistant på Volvo Cars

Motivering:

"Marika vågar tänka nytt, utmana status quo och expanderar assistentrollen bortom de traditionella gränserna. Hon är väl införstådd med organisationens prioriteringar och applicerar detta dagligen. Marika är med och sätter agenda, kultur och employer branding för organisationen och inför ett modernt arbetssätt i vår ledningsgrupp. Marika har också en viktig roll i rekryteringen av nya assistenter i bolaget. ”Jag skulle inte kunna hantera min vardag med över 8000 anställda utan Marika” säger hennes chef."

 

Upcoming Executive Assistant of the Year 2024

Upcoming Assistant of the Year 2024!

Niklas_Cerovina

Vinnare blev:

Niklas Cerovina, Vice President Assistant – D&T SE&Q på Tetra Pak

Motivering:

"Med en spännande bakgrund som tekniker och processutvecklare tillför Niklas Cerovina insikt och värde i rollen och till företagets verksamhet. Som co-pilot till sin chef bidrar han till utveckling inom ledarskap, organisationsutveckling, förändringsprocesser och den interna kommunikationen. Niklas Cerovina är verkligen en representant för framtidens Executive Assistant."

Niklas fick utmärkelsen i stark konkurrens med Nora Hadin, Alleima Tube.

Nora_Hadin

Motivering:

"Nora Hadin tillför en frisk och orädd inställning till sin roll som Executive Assistant. En lösningsorienterad lagspelare som gillar utmaningar och att skapa struktur. Hon är intresserad och nyfiken på nya lärdomar och ytterligare kunskap och ser spännande möjligheter med ny teknik. Strävar alltid efter att ge sig och sin chef bästa möjliga förutsättningar för ett optimalt utfall. Nora är verkligen en värdig slutkandidat till utmärkelsen “Upcoming Executive Assistant of the year”.

 

Tidigare vinnare av Executive Assistant of the Year

Jessica_1080

Jessica Rohlin, Executive Assistant of the Year 2023

Jessica är assistent till kommundirektören Camilla Broo i Huddinge kommun, som blev Executive Assistant of the Year 2023!

Motiveringen lyder:

"Jessica är snabbfotad och resultatinriktad, hon tar initiativ med utgångspunkt i förståelse för vad hennes chef behöver och levererar alltid med kvalitet. Hon tar sig smidigt fram i den politiska miljön och ser till att alla levererar och blir nöjda utan att känna sig trampade på tårna.

Jessica är operativ och handlingskraftig, i allt från att planera chefsdagar till att ha tentaklerna ut mot organisationen. Hon lever förändring, hittar hela tiden fram till nya enklare och mer effektiva lösningar bland annat vad gäller IT och digitalisering.

Jessica är en superstjärna som förenklar sin chefs vardag, hon får hjulen att snurra, i takt, och verksamheten att fungera."

Jessica vann utmärkelsen i tuff konkurrens med Susanne Dalström på Kry och Dan Krečković på Volvo Group.

Tidigare vinnare av Upcoming Assistant of the Year

Vinnare Liza Nordkvist

Liza Nordkvist - Upcoming Executive Assistant 2023

Executive Assistant till Johanna Kreft EVP General Counsel på Alleima AB, som blev Upcoming Executive Assistant of the Year 2023.

Motiveringen lyder:

"Liza imponerade från första början då hon startade genom sin professionella inställning, strukturerade arbete och alltid med koll på läget. Hon ger ett erfaret intryck trots sin relativt korta tid som EA, har ett stort driv och är behjälplig i alla sammanhang. Liza har en positiv inställning, är väldigt lösningsorienterad och besitter hög initiativförmåga. Liza själv tycker att ”det finns inget bättre jobb” och uppskattar att hennes chef ger henne möjlighet och utrymme till att bli ännu bättre. ”Vi vill båda att vårt team ska bli så bra som möjligt”.

Hon är verkligen en blivande stjärna."

Liza vann utmärkelsen i tuff konkurrens med Lisa Wallje på Doktor.se.

Katarina_Parneby

Finalist #2

Katarina Parneby, ledningssamordnare på Statskontoret

Katarina har en fantastisk förmåga att ha örat mot rälsen och fångar både verksamhetens och ledningens behov och ser till att det sprids på bästa sätt i organisationen. Hon har ett exceptionellt know-how om verksamheten. Katarina är ett föredöme för sin yrkeskår och värnar alltid administratörens viktiga roll och funktion även i sin roll som ledare för GD-assistentföreningen. Hon är öppen för nya idéer och alltid villig att lära nytt. Att hon har opererat in ett chip i handen för att kunna öppna dörren är bara ett av flera nytänkande inslag i hennes arbetsvardag.

Vinnare av Executive Assistant Awards 2023 blev Jessica Rohlin från Huddinge kommun.

Jessica vann priset i hård konkurrens med Susanne Dahlström från Kry och Dan Kreckovic från Volvo.

 

Upcoming Executive Assistant of the Year blev Liza Nordkvist från Alleima.

Vi säger GRATTIS!

Prisceremonin ägde rum
 den 15 juni 2023 på konferensen Vidgade vyer på Berns Salonger i Stockholm.

NOMINERA EN KOLLEGA

Följ oss på Instagram

gemet_ny_18

EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Den som tilldelas priset är yrkesverksam som assistent på ledningsnivå och har konsekvent visat att hon/han uppfyller följande kriterier; är kreativ, en skicklig problemlösare och en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod och integritet och håller lojaliteten högt. Samt är en god ambassadör för sin yrkesroll. 

Guldgemet ser vi som en symbol för assistentrollen. Gemet som förenar och skapar ordning, men också en anspelning på det engelska "gem" som betyder ädelsten.

UPCOMING EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Strawberrys  specialpris "Upcoming Executive Assistant of the Year" delas ut till en person som är i inledningen av sin karriär som assistent på ledningsnivå. 

EAA-juryn-800

Jury:

Maria Cirillo, juryns ordförande, Executive Assistant på Skogsindustrierna samt Executive Chair IMA International.
Stefan Haglund, VD, Företagsuniversitetet AB
Marlene Berglund, utvecklingschef, Företagsuniversitetet AB.
Sofie Koark, Vice Chairman IMA och Executive Assistant, Instabee Group
Kajsa Tamsen, vice VD, Inhouse AB
Håkan Holstein, Sales Development, Strawberry

 

NOMINERA TILL EXECUTIVE ASSISTANT AWARDS

Här kan du nominera en medarbetare eller kollega som arbetar som assistent på ledningsnivå som du tycker är en stjärna!

Se kriterierna ovan, Executive Assistant of the Year. OBS! Du kan inte nominera någon som sitter i IMA:s styrelse eller arbetar på Företagsuniversitetet.

Så här går juryarbetet till:

1/ När nomineringstiden har gått ut samlas juryn för att gå igenom alla nomineringar och se om dessa uppfyller kriterierna till utmärkelsen.

2/ Juryn tar ut tre slutkandidater.

3/ Slutkandidaternas chefer intervjuas

4/ Kandidaterna själva intervjuas online, samma frågor till alla

5/ En vinnare utses

Viktigt att veta! Det handlar inte om när nomineringen kommit in eller hur många nomineringar en kandidat har.

OBS! När du nominerar godkänner du GDPR och att vi delar informationen med jurymedlemmarna.

Arrangörer och partners

Arrangörer

Partners