Allt ljus på Sveriges Executive Assistants

2020 års utmärkelse delas ut den 18 februari på Berns salonger i Stockholm.

Executive Assistant Awards 2019 Boka Biljetter

Årets tre finalister är utsedda! Vi gratulerar

Marie Åkesson, Systembolaget

Yassin Koleilat, ABB Robotics

Emma Kjellgren, BillerudKorsnäs AB

Prisceremonin äger rum den 18 februari i Berns stora festsal, som en del av konferensen Vidgade vyer. Då kommer en av dessa få utmärkelsen Executive Assistant of theYear. Men vi hyllar och firar självklart alla tre!

NOMINERA EN KOLLEGA

Följ oss på Instagram

gemet_ny_18

EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Den som tilldelas priset är yrkesverksam som assistent på ledningsnivå och har konsekvent visat att hon/han uppfyller följande kriterier; är kreativ, en skicklig problemlösare och en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod och integritet och håller lojaliteten högt. Samt är en god ambassadör för sin yrkesroll.

Guldgemet ser vi som en symbol för assistentrollen. Gemet som förenar och skapar ordning, men också en anspelning på det engelska "gem" som betyder ädelsten.

Vinnare av Executive Assistant of the Year 2019

Laila Anani, Executive PA på Universal Music

Juryns  motivering:

"Genom sitt professionella agerande och sin personlighet är Laila en fantastisk representant för bolaget och en förebild för sin chef och sina kollegor. Hon är kreativ, strukturerad och tar eget ansvar för att utveckla sin roll. Hon effektiviserar processer och underlättar arbetet för alla. Och – inte minst – hon ser till att alla känner sig inkluderade och trivs på arbetsplatsen. Laila arbetar modernt, agilt och proaktivt och har en alldeles speciell känsla för kommunikation och service. Laila har ”svart bälte” i assistentrollen."

Övriga nominerade var Bettina Wemanis, Karolinska Universitetssjukhuset och Jackie Danielsson, E.ON Sverige

UPCOMING EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR

Nordic Choice Hotels specialpris "Upcoming Executive Assistant of the Year" delas ut till en person som är i inledningen av sin karriär som assistent på ledningsnivå.

Vinnare av UPCOMING EXECUTIVE ASSISTANT OF THE YEAR 2019

Emma Executiveassistants

Emma Unogård från Volvo

Motiveringen löd:

"Emma uppfyller alla kriterier för denna utmärkelse. Förutom att hon har en naturlig fallenhet för administration och planering har hon hög social kompetens samtidigt som hon besitter stor empati. Hon är välorganiserad och strukturerad vilket gör att hon ofta ”ligger steget före”. Emma tar stort ansvar, leder projekt på ett föredömligt sätt, både gällande kommunikation och genomförande samt bidrar aktivt till dialogen i ledningsgruppen.

Hon är mycket uppskattad av ledningen såväl som sina kollegor och utvecklas hela tiden i sin roll vilket gör henne till en värdig mottagare av utmärkelsen."

Juryexecutive

Jury:

Else-Britt Lundgren, juryns ordförande, Executive Chairman, 2013-2019, IMA – International Management Assistants och Senior Administrator, BioArctic AB
Stefan Haglund, VD, Företagsuniversitetet AB
Marlene Berglund, utvecklingschef, Företagsuniversitetet AB.
Sofie Koark, Training Officer, IMA Sweden och Group Executive Assistant, Academic Work
Kajsa Tamsen, vice VD, Inhouse AB
Håkan Holstein, Sales Manager,
Nordic Choice Hotels

NOMINERA TILL EXECUTIVE ASSISTANT AWARDS

Sista dag för nominering 17 januari 2020

Här kan du nominera en medarbetare eller kollega som arbetar som assistent på ledningsnivå som du tycker är en stjärna!

Läs kriterierna här

Arrangörer